Het maken van mooie reizen heeft altijd in ons bloed gezeten! Van dicht bij huis tot de andere kant van de wereld; René & Anne kun je overal tegen komen. Vaak reizen wij naar warme oorden en dan zoeken wij graag een beetje verkoeling in de vorm van een ijsje! Door al die ijsjes tijdens reisjes leren wij steeds meer de kwaliteiten van echt lekker schepijs kennen.
En zo raakten René & Anne in gesprek en wisselde wij van gedachten om samen een eigen ijskar te beginnen. Het werd een ijskar met echt heerlijk ambachtelijk Italiaans schepijs. Een test met familie en vrienden bleef niet lang uit, een glimlach en vele smakelijke gezichten waren het resultaat.
Zo werden onze Italiaanse ijsjes geboren en zo opende Golden Ice in 2022 zijn deuren met onze eerste eigen ontworpen unieke ijskar. Na een feestelijke opening zijn wij gestart op markten en braderieën met het verkopen van de lekkerste Italiaanse ijsjes. Ook daar waren de reacties fantastico!
In ons nog jonge bestaan hebben wij ondertussen al duizende mensen op feesten of evenementen mogen trakteren op het lekkerste Italiaanse ijs en dat maakt ons heel trots! En deze traditie houden wij graag in stand en wij hopen in de toekomst nog een aantal karren te hebben rondrijden. Tot die tijd blijven wij genieten op geheel eigen wijze, durven wij te dromen en zullen wij ons blijven ontwikkelen en daarmee blijven groeien met onze trots de Golden Ice-Kar die met elk verkocht Italiaans ijsje onze ijsdroom steeds een stapje dichterbij brengt!
Chinezen waren de eersten die ijs maakten. Marco Polo bracht het recept mee naar Italië. Echter in Italië was ijs al eerder bekend geworden, want voordat Marco Polo China bezocht, stuurde keizer Caesar zijn slaven de bergen in om ijs te halen waarmee ze vruchtensappen konden koelen en bevriezen.
De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak van een sorbet. De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit.
Italiaans ijs dateert uit de 16e eeuw, maar er is geen zekerheid over de plaats waar het is uitgevonden, noch over de uitvinder. Vaak wordt Bernardo Buontalenti genoemd, een inwoner van Florence, die het hof van Catharina de' Medici verrukte met zijn schepping.
In de loop van de eeuwen is het Italiaans ijs verspreid over de rest van Europa, mede dankzij de Siciliaan Francesco Procopio de Coltelli, die geldt als een van de invloedrijkste personen in de geschiedenis van het Italiaans ijs. In 1686 opende hij, met succes, in Parijs een café genaamd "Café Procope".
Het beroep van ijsmaker werd in Italië van vader op zoon overgegeven. In de 20e eeuw emigreerden veel Italianen uit de Alpendalen, waar te weinig landbouwgrond was om grote gezinnen te voeden, naar andere delen van Europa. Elk dal specialiseerde zich in een ambacht; zo komen de meeste ijsberijders in Europa uit Belluno.