Het beste Italiaanse ijs proef je bij Golden Ice
 

Over ons

Hier is waar het allemaal begon met Golden Ice...

Het maken van mooie reizen heeft altijd in ons bloed gezeten! Van dicht bij huis tot de andere kant van de wereld René & Anne kan je zomaar overal tegen komen. Vaak reisde wij naar warme orde en dan zochten we een beetje verkoeling met iets lekkers en dat was altijd een ijsje!  En door al die reisjes met ijsjes en onze kritsche smaakpupillen leerde wij steeds meer de kwaliteiten van echt lekker schepijs kennen.

 En zo raakte René & Anne in gesprek samen en wisselde we van gedachten en ontdekkingen en kwamen we met het idee om een eigen ijskar te beginnen, En niet zomaar een ijskar maar een echte Italiaanse ijskar met heerlijk ambachtelijk Italiaans schepijs dat was onze wens!  Een test met familie en vrienden bleef niet lang uit, een glimlach en veel smakelijke gezichten waren het resultaat. 

Zo werden onze Italiaanse ijsjes geboren. En zo opende Golden Ice in 2022 met zijn eerste eigen unieke ontworpen ijskar zijn deuren. Er volgende een  feestelijke opening en al snel daarna zijn wij gestart op markten en braderieën met het verkopen van de lekkerste Italiaanse ijsjes. En ook daar waren de eerste reacties en nog altijd fantastico! 

In ons nog jonge bestaan hebben wij ondertussen al duizende mensen op feesten of evenementen mogen trakteren op het lekkerste Italiaanse ijsje en dat maakt ons heel trots! En deze traditie houden wij graag in stand want dit is ons succes voor de toekomst. Onze droom is in de toekomst om een echte ijswinkel te mogen openen. Tot die tijd blijven wij genieten op geheel eigen wijze, durven wij tedromen en zullen wij ons blijven ontwikkelen en daarmee blijven groeien met onze trots de Golden Ice-Kar die met elk verkocht Italiaans ijsje onze ijswinkel droom steeds een stapje dichterbij brengt!

Historie

Chinezen waren de eersten die ijs maakten. Marco Polo bracht het recept mee naar Italië. Echter in Italië was ijs al eerder bekend geworden, want voordat Marco Polo China bezocht, stuurde keizer Caesar zijn slaven de bergen in om ijs te halen waarmee ze vruchtensappen konden koelen en bevriezen.

De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak van een sorbet. De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit. 

Italiaans ijs dateert uit de 16e eeuw, maar er is geen zekerheid over de plaats waar het is uitgevonden, noch over de uitvinder. Vaak wordt Bernardo Buontalenti genoemd, een inwoner van Florence, die het hof van Catharina de' Medici verrukte met zijn schepping.

In de loop van de eeuwen is het Italiaans ijs verspreid over de rest van Europa, mede dankzij de Siciliaan Francesco Procopio de Coltelli, die geldt als een van de invloedrijkste personen in de geschiedenis van het Italiaans ijs. In 1686 opende hij, met succes, in Parijs een café genaamd "Café Procope".

Het beroep van ijsmaker werd in Italië van vader op zoon overgegeven. In de 20e eeuw emigreerden veel Italianen uit de Alpendalen, waar te weinig landbouwgrond was om grote gezinnen te voeden, naar andere delen van Europa. Elk dal specialiseerde zich in een ambacht; zo komen de meeste ijsbereiders in Europa uit Belluno.

Een gouden randje aan je feestje